Kaip susiplanuoti praktišką virtuvę (3 dalis)

Taigi, virtuvę galima vadinti pačia svarbiausia namų patalpa – namų centru. Kaip ir minėjau, tai jos išplanavimas turi būti praktiškas bei atitiktų Jūsų asmeninius poreikius. Taigi, virtuves baldai turi būti sudėlioti patogiai, tam, kad virtuvės išnaudojimas būtų kuo efektyvesnis. Kaip jau pradėjau pasakoti ankstesniuose savo straispniuose, virtuviniai baldai turi būti sustatyti tam tikromis zonomis, kad virtuvė būtų suplanuota efektyviai. Taigi, pirmasis mano patarimas buvo patogios virtuvės paslaptis – tai yra funkcinės zonos, apie kurias jau pradėjau kalbėti 2 šios temos dalyje. Toliau tęsiu, kas sudaro šią funkcinę zoną. Be saugojimo zonos ir be plovimo arba kitaip šlapiosios zonos, funkcinę zoną sudaro maisto ruošimo ir virimo zona – šią zoną galima laikyti efektyviausia zona, nes čia daugiausiai visko daroma ir jos suprojektavimas reikalauja daugiausiai dėmesio. Projektuojant šią zoną svarbiausia yra atkreipti dėmesį į atitinkamą darbastalio plotą bei vietą buitinei technikai: kaitlentei/dujinei viryklei, orkaitei, mikrobangų krosnelei. Be to, kaip tik šioje zonoje yra laikomi visi daiktai reikalingi maisto ruošimui, gaminimui. Žinoma jei nėra galimybės į šią zoną įjungti buitinė techniką, tokią kaip orkaitę ir mikrobangų krosnelę, jas kaip rečiaus naudojamas šios zonos buitinė technika, gali būti perkeltos į saugojimo zoną. Ne visada viskas sutelpa į vieną zoną.

Leave a Reply